Digitale informatie zoeken, selecteren en verwerken: Een capita selecta van tien jaar onderwijswetenschappelijk onderzoek

  Activity: Talk or presentation typesConference contribution (without a publication)Academic

  Description

  Bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit wordt onderzoek gedaan naar het leren van informatievaardigheden. Het doel van dit onderzoek is om richtlijnen op te stellen voor het ontwerpen van goed, innovatief onderwijs dat het leren van deze vaardigheden faciliteert. Tijdens de lezing bespreek ik onderzoek dat de afgelopen tien jaren door CELSTEC is uitgevoerd. Tevens werp ik een blik op huidig en toekomstig onderzoek. Ik licht de resultaten van onderzoekingen toe en zal de verschillende gehanteerde methoden en technieken van onderzoek verduidelijken. Voorbeelden van onderwijs gericht op het leren zoeken, selecteren en verwerken van informatie zullen worden getoond. Tot slot bediscussieer ik met de zaal de implicaties van het onderzoek voor de onderwijspraktijk.
  Wopereis, I. (2011, 13 mei). Digitale informatie zoeken, selecteren en verwerken: Een capita selecta van tien jaar onderwijswetenschappelijk onderzoek. Presentatie gegeven tijdens de IDMdenhaag conferentie 2011, De Haagsche Hogeschool, Den Haag.
  Period13 May 2011
  Event titleAlumni conferentie IDM: Open ICT onderwijs: écht leren!
  Event typeConference
  LocationDen Haag, NetherlandsShow on map
  Degree of RecognitionRegional