Gezocht: mijnwerkerskinderen die vertellen over de jaren 70 en 80

Press/MediaPopular

Description

De jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw vormden een naargeestige periode voor de mijnstreek . Na de sluiting van de mijnen heerste er grote werkloosheid. Nogal wat oud-mijnwerkers werden ook nog eens ziek van het zware en ongezonde werk dat ze ondergronds hadden verricht.

Historicus Wim de Jong van de Open Universiteit wil de verhalen over die periode verzamelen. Niet de verhalen van de mijnwerkers zelf, maar van hun zonen en dochters. Hoe beleefden jongeren die donkere periode? Die herinneringen wil De Jong gaan vergelijken met de belevenissen van arbeiderskinderen uit dezelfde periode in Oost-Groningen.

Period20 Mar 2023

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleGezocht: mijnwerkerskinderen die vertellen over de jaren 70 en 80
  Degree of recognitionRegional
  Media name/outletOmroep L1
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date20/03/23
  DescriptionDe jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw vormden een naargeestige periode voor de mijnstreek . Na de sluiting van de mijnen heerste er grote werkloosheid. Nogal wat oud-mijnwerkers werden ook nog eens ziek van het zware en ongezonde werk dat ze ondergronds hadden verricht.

  Historicus Wim de Jong van de Open Universiteit wil de verhalen over die periode verzamelen. Niet de verhalen van de mijnwerkers zelf, maar van hun zonen en dochters. Hoe beleefden jongeren die donkere periode? Die herinneringen wil De Jong gaan vergelijken met de belevenissen van arbeiderskinderen uit dezelfde periode in Oost-Groningen.
  Producer/AuthorFrank Ruber
  URLhttps://l1.nl/gezocht-mijnwerkerskinderen-die-vertellen-over-de-jaren-70-en-80-176175/
  PersonsWim de Jong