Hoe schadelijk zijn microplastics voor onze gezondheid?

Press/MediaPopular

Description

Samenwerkende onderzoekers dragen bij aan het in kaart brengen van de vraag hoe groot de risico’s zijn en wat we eraan kunnen doen. Frank Van Belleghem van onze faculteit Bètawetenschappen leidt het project samen met Ansje Löhr, Budi Widianarko en Ad Ragas. Promovendus Inneke Hantoro voert het onderzoek uit. Ze is voltijds docent aan de afdeling levensmiddelentechnologie van de Soegijapranata Catholic University in Indonesië. Zij is een PhD-student bij de vakgroep Environmental Sciences van de Bètafaculteit. Haar onderzoek richt zich op het risico voor de menselijke gezondheid van microplastics in commerciële vissen, schaal- en schelpdieren uit de Javaanse kustgebieden. Postdoctoraal onderzoeker Nelly Saenen is betrokken vanuit de Universiteit Hasselt, waar Inneke tot het begin van de coronaperiode actief was. Nelly focust vanuit haar expertise en achtergrond in luchtvervuiling op de moleculaire aspecten van de effecten van microplastics.

Period1 Jan 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHoe schadelijk zijn microplastics voor onze gezondheid?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletOpen Magazine
  Media typePrint
  Country/TerritoryNetherlands
  Date1/01/21
  DescriptionSamenwerkende onderzoekers dragen bij aan het in kaart brengen van de vraag hoe groot de risico’s zijn en wat we eraan kunnen doen. Frank Van Belleghem van onze faculteit Bètawetenschappen leidt het project samen met Ansje Löhr, Budi Widianarko en Ad Ragas. Promovendus Inneke Hantoro voert het onderzoek uit. Ze is voltijds docent aan de afdeling levensmiddelentechnologie van de Soegijapranata Catholic University in Indonesië. Zij is een PhD-student bij de vakgroep Environmental Sciences van de Bètafaculteit. Haar onderzoek richt zich op het risico voor de menselijke gezondheid van microplastics in commerciële vissen, schaal- en schelpdieren uit de Javaanse kustgebieden. Postdoctoraal onderzoeker Nelly Saenen is betrokken vanuit de Universiteit Hasselt, waar Inneke tot het begin van de coronaperiode actief was. Nelly focust vanuit haar expertise en achtergrond in luchtvervuiling op de moleculaire aspecten van de effecten van microplastics.
  Producer/AuthorChantal Hamers
  URLhttps://www.ou.nl/documents/40554/1832788/OPEN_MAGAZINE_v4_2021_1.pdf/f9e916fc-7884-3fad-e2a3-44d3b3df32ad?t=1621507154470
  PersonsFrank Van Belleghem, Ad Ragas