Kabinet biedt flinke premie voor piekbelasters in nieuwe uitkoopregeling

Press/MediaPopular

Description

Het kabinet wil de grootste uitstoters, de zogenoemde piekbelasters, gaan verleiden om hun boerenbedrijf voor een zeer aantrekkelijke prijs te verkopen aan de overheid. Duizenden boeren krijgen zo'n stopbonus aangeboden. Wil de boer dat niet, dan krijgt het bedrijf te maken met nog veel strengere milieu-eisen die het zo goed als onmogelijk maken om het bedrijf voor te zetten.

We bespreken de uitkoopregeling met politiek duider Arjan Noorlander en Universitair Hoofddocent Omgevingsbeleid Raoul Beunen.

Period22 Nov 2022

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleKabinet biedt flinke premie voor piekbelasters in nieuwe uitkoopregeling
  Media name/outletNieuwsuur
  Country/TerritoryNetherlands
  Date22/11/22
  DescriptionHet kabinet wil de grootste uitstoters, de zogenoemde piekbelasters, gaan verleiden om hun boerenbedrijf voor een zeer aantrekkelijke prijs te verkopen aan de overheid. Duizenden boeren krijgen zo'n stopbonus aangeboden. Wil de boer dat niet, dan krijgt het bedrijf te maken met nog veel strengere milieu-eisen die het zo goed als onmogelijk maken om het bedrijf voor te zetten.

  We bespreken de uitkoopregeling met politiek duider Arjan Noorlander en Universitair Hoofddocent Omgevingsbeleid Raoul Beunen.
  Producer/AuthorNOS - Nieuwsuur
  URLhttps://www.npostart.nl/nieuwsuur/22-11-2022/VPWON_1334714
  PersonsRaoul Beunen

Keywords

 • stikstof
 • stikstofbeleid
 • natuurbescherming