Peter Nijkamp ontvangt prestigieuze award voor uitzonderlijk academisch mentorschap

Press/Media: OU News Channel

Description

Prof. dr. Peter Nijkamp is de eerste ontvanger van de Roger R. Stough Outstanding Mentor Award. Hij kreeg de prestigieuze prijs vanwege zijn verdiensten als regionale wetenschapper en uitzonderlijke mentor voor studenten en jonge academici.

Kwantitatief onderzoek

Peter Nijkamp is als senior research fellow verbonden van de Open Universiteit en als emeritus-hoogleraar regionale en stedelijke economie en economische geografie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn leven staat in het teken van wetenschap als dienst aan de samenleving. Zijn onderzoek, meestal kwantitatief en internationaal van aard, omvat vele terreinen: regionale en stedelijke ontwikkeling, kwantitatieve methoden voor beleidsanalyse, wiskundige modellering van ruimtelijke systemen, milieu en hulpbronnen, transport en infrastructuur, technologische innovatie, woning- en arbeidsmarkten, big data-analyse, alsmede cultureel erfgoed. Binnen deze domeinen heeft hij met verve een breed scala aan kwantitatieve onderzoekmethoden ontwikkeld en toegepast. Ook bekleedde hij diverse leidinggevende functies in nationale en internationale wetenschapsorganisaties.

Senior research fellow

Peter Nijkamp is als senior research fellow verbonden aan de vakgroep Strategisch management van de faculteit Managementwetenschappen. Samen met collega Karima Kourtit publiceerde hij onlangs een boek over migratie en een over steden. Hij maakt tevens deel uit van het projectteam van BeCultour, een Horizon 2020 project dat zich richt op mensgericht, duurzaam en circulair cultureel toerisme.

Awards

Roger R. Stough, de naamgever van de award, was een gerenommeerde regionale wetenschapper en uitstekende mentor voor tientallen afgestudeerde studenten en junior faculteitsleden. De uitreiking van de award aan Peter Nijkamp vond plaats tijdens de recent gehouden conferentie van de North American Regional Science Association (NARSC). Tijdens zijn lange wetenschappelijke carrière ontving Nijkamp in binnen- en buitenland vele universitaire en academische erkenningen voor zijn buitengewone wetenschappelijke inzet. Zo ook in 1996 de prestigieuze Spinozapremie. Thans is hij programmaleider van een groot internationaal resilience onderzoek in Iasi (Roemenië) en verbonden aan de Adam Mickiewicz University in Poznan, de Alexander Cuza University in Iasi, de Université Mohammed 6 Polytechnique in Benguérir, en de Tsinghua University in Peking.

Subject

https://www.ou.nl/en/-/award-uitzonderlijk-academisch-mentorschap

Period3 Aug 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitlePeter Nijkamp ontvangt prestigieuze award voor uitzonderlijk academisch mentorschap
  Country/TerritoryNetherlands
  Date3/08/21
  DescriptionProf. dr. Peter Nijkamp is de eerste ontvanger van de Roger R. Stough Outstanding Mentor Award. Hij kreeg de prestigieuze prijs vanwege zijn verdiensten als regionale
  URLhttps://www.ou.nl/en/-/award-uitzonderlijk-academisch-mentorschap
  PersonsPeter Nijkamp