Skillsdojo Masterclass - Tussen regels en codes: mogelijkheden van programmeren voor leesvaardighei

Press/MediaPopular

Description

Wist je dat... programmeren niet alleen digitale vaardigheden bevordert, maar ook kan bijdragen aan leesvaardigheid? Hoewel het misschien verrassend klinkt, tonen recent onderzoek en praktijkervaringen aan dat er een intrigerende connectie kan worden gelegd tussen de wereld van codes en de kunst van het lezen. In de masterclass “Tussen regels en codes: hoe programmeren mogelijkheden voor leesvaardigheid biedt" gaat Jeroen Storm, onderwijsontwikkelaar bij Skillsdojo, in gesprek met Nardie Fanchamps, onderzoeker aan de Open Universiteit en Susan Beckers, Neerlandica en docent verbonden aan de Fontys lerarenopleiding. Samen zullen ze in deze interactieve sessie: - De fascinerende mogelijke links tussen programmeren en leesvaardigheid uitdiepen; - Onderzoeken hoe 'computational thinking' leesmotivatie en taalvaardigheid kan aanwakkeren; - Verschillende bronnen en materialen delen om je leerlingen op beide fronten te stimuleren.

Subject

Nardie en Susan laten daarnaast een praktijkvoorbeeld zien van een school die de combinatie van computational thinking en leesvaardigheid met succes heeft geïmplementeerd in hun curriculum. Deze masterclass is specifiek gericht op leerkrachten basisonderwijs, ICT-coördinatoren, mediacoaches en leesconsulenten.

Period19 Sept 2023

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleSkillsdojo Masterclass - Tussen regels en codes: mogelijkheden van programmeren voor leesvaardigheid
  Degree of recognitionNational
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size1.10.04
  Country/TerritoryNetherlands
  Date19/09/23
  DescriptionWist je dat... programmeren niet alleen digitale vaardigheden bevordert, maar ook kan bijdragen aan leesvaardigheid?

  Hoewel het misschien verrassend klinkt, tonen recent onderzoek en praktijkervaringen aan dat er een intrigerende connectie kan worden gelegd tussen de wereld van codes en de kunst van het lezen.

  In de masterclass “Tussen regels en codes: hoe programmeren mogelijkheden voor leesvaardigheid biedt" gaat Jeroen Storm, onderwijsontwikkelaar bij Skillsdojo, in gesprek met Nardie Fanchamps, onderzoeker aan de Open Universiteit en Susan Beckers, Neerlandica en docent verbonden aan de Fontys lerarenopleiding.
  Producer/AuthorSkillsdojo - NBD Biblion Zoetermeer
  URLhttps://www.youtube.com/watch?v=3pv3knsvh9o
  PersonsNardie Fanchamps, Susan Beckers, Jeroen Storm