(Be)leef in de wijk: Vaktherapie als integraal onderdeel van ambulante (FACT-LVB) behandelteam

Marij Berghs, Manon Verdonschot*, Barbara Krantz, Martine Bootsma, Xavier Moonen, S.A.H. van Hooren

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Vaktherapie maakt deel uit van het behandelaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) binnen de gespecialiseerde GGZ-instellingen. In de praktijk valt op datmensen met een LVB en bijkomende problematiek binnen hun eigen leefomgeving nauwelijks beroep kunnen doen op vaktherapie. Omvaktherapie toegankelijker te maken in de eigenleefomgeving werd een kader voor samenwerking met ambulante behandelteams ontwikkelden in een pilot onderzocht. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de werkwijze van samenwerking en hoe deze van invloed was opde vaktherapeutische behandeling voor de cliënt, de indicatiestelling en op de keuze voor delocatie om behandeling aan te bieden.
Original languageDutch
Pages (from-to)25-33
Number of pages9
JournalOrthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk
Volume16
Issue number2
Publication statusPublished - 2018

Cite this

Berghs, Marij ; Verdonschot, Manon ; Krantz, Barbara ; Bootsma, Martine ; Moonen, Xavier ; van Hooren, S.A.H. / (Be)leef in de wijk : Vaktherapie als integraal onderdeel van ambulante (FACT-LVB) behandelteam. In: Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk. 2018 ; Vol. 16, No. 2. pp. 25-33.
@article{9f1c05e4a99c48dcbacf216af7544361,
title = "(Be)leef in de wijk: Vaktherapie als integraal onderdeel van ambulante (FACT-LVB) behandelteam",
abstract = "Vaktherapie maakt deel uit van het behandelaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) binnen de gespecialiseerde GGZ-instellingen. In de praktijk valt op datmensen met een LVB en bijkomende problematiek binnen hun eigen leefomgeving nauwelijks beroep kunnen doen op vaktherapie. Omvaktherapie toegankelijker te maken in de eigenleefomgeving werd een kader voor samenwerking met ambulante behandelteams ontwikkelden in een pilot onderzocht. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de werkwijze van samenwerking en hoe deze van invloed was opde vaktherapeutische behandeling voor de cli{\"e}nt, de indicatiestelling en op de keuze voor delocatie om behandeling aan te bieden.",
author = "Marij Berghs and Manon Verdonschot and Barbara Krantz and Martine Bootsma and Xavier Moonen and {van Hooren}, S.A.H.",
year = "2018",
language = "Dutch",
volume = "16",
pages = "25--33",
journal = "Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk",
issn = "2211-6273",
publisher = "Garant Uitgevers NV",
number = "2",

}

(Be)leef in de wijk : Vaktherapie als integraal onderdeel van ambulante (FACT-LVB) behandelteam. / Berghs, Marij; Verdonschot, Manon; Krantz, Barbara; Bootsma, Martine; Moonen, Xavier; van Hooren, S.A.H.

In: Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk, Vol. 16, No. 2, 2018, p. 25-33.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - (Be)leef in de wijk

T2 - Vaktherapie als integraal onderdeel van ambulante (FACT-LVB) behandelteam

AU - Berghs, Marij

AU - Verdonschot, Manon

AU - Krantz, Barbara

AU - Bootsma, Martine

AU - Moonen, Xavier

AU - van Hooren, S.A.H.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Vaktherapie maakt deel uit van het behandelaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) binnen de gespecialiseerde GGZ-instellingen. In de praktijk valt op datmensen met een LVB en bijkomende problematiek binnen hun eigen leefomgeving nauwelijks beroep kunnen doen op vaktherapie. Omvaktherapie toegankelijker te maken in de eigenleefomgeving werd een kader voor samenwerking met ambulante behandelteams ontwikkelden in een pilot onderzocht. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de werkwijze van samenwerking en hoe deze van invloed was opde vaktherapeutische behandeling voor de cliënt, de indicatiestelling en op de keuze voor delocatie om behandeling aan te bieden.

AB - Vaktherapie maakt deel uit van het behandelaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) binnen de gespecialiseerde GGZ-instellingen. In de praktijk valt op datmensen met een LVB en bijkomende problematiek binnen hun eigen leefomgeving nauwelijks beroep kunnen doen op vaktherapie. Omvaktherapie toegankelijker te maken in de eigenleefomgeving werd een kader voor samenwerking met ambulante behandelteams ontwikkelden in een pilot onderzocht. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de werkwijze van samenwerking en hoe deze van invloed was opde vaktherapeutische behandeling voor de cliënt, de indicatiestelling en op de keuze voor delocatie om behandeling aan te bieden.

M3 - Article

VL - 16

SP - 25

EP - 33

JO - Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk

JF - Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk

SN - 2211-6273

IS - 2

ER -