Bouwstenen voor professionaliseren in een pandemie: Een houvast voor het vernieuwend gebruik van ICT in het hoger onderwijs, aan de hand van reflectie op twee professionaliseringsinitiatieven tijdens COVID-19

Kim Schildkamp, I.G.J.H. Wopereis, Marian Kat-De Jong, Annette Peet, IJsbrand Hoetjes

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Abstract

Door de corona-crisis werd het direct duidelijk: de inzet van ICT is essentieel in het onderwijs. Van het ene op het andere moment was het nodig om het gehele onderwijs online te kunnen verzorgen. Door twee professionaliseringsinitiatieven – de Vraagbaak Online Onderwijs en DDguide – te analyseren aan de hand van de bouwstenen van docentprofessionalisering, hebben we meer inzicht verkregen in hoe we de kwaliteit van leren kunnen borgen en verbeteren, tijdens en na COVID-19. De reflectie biedt een houvast voor onderwijskundigen, ICTO-coaches en anderen die zich bezighouden met het (her)ontwerpen van professionaliseringsinitiatieven voor docenten, op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT.
Original languageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherVersnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT
Number of pages16
Publication statusPublished - Aug 2020

Keywords

  • docentprofessionalisering
  • Covid-19
  • hoger onderwijs
  • ict

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Bouwstenen voor professionaliseren in een pandemie: Een houvast voor het vernieuwend gebruik van ICT in het hoger onderwijs, aan de hand van reflectie op twee professionaliseringsinitiatieven tijdens COVID-19'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this