De geschiedenis van een begrip: Ondermijning

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Wie de media volgt krijgt al snel de indruk dat we bij ondermijning te maken hebben met een nieuw en plotseling opgekomen fenomeen. Of dat beeld klopt is de vraag, maar wel zien we dat het probleem de overheid steeds meer boven het hoofd dreigt te groeien en dat de vermenging van onderwereld en bovenwereld op veel terreinen een feit is. Om hier weer grip op te krijgen moeten autoriteiten niet langer de indruk wekken dat alles onder controle is, maar onorthodoxe maatregelen inzetten en erkennen dat een lange adem noodzakelijk is.
Original languageDutch
Pages (from-to)63-69
Number of pages7
JournalChristen Democratische Verkenningen
Volume2019
Issue number4
Publication statusPublished - 18 Dec 2019

Cite this

@article{67e5a09077f9417aa5691b883e98d981,
title = "De geschiedenis van een begrip: Ondermijning",
abstract = "Wie de media volgt krijgt al snel de indruk dat we bij ondermijning te maken hebben met een nieuw en plotseling opgekomen fenomeen. Of dat beeld klopt is de vraag, maar wel zien we dat het probleem de overheid steeds meer boven het hoofd dreigt te groeien en dat de vermenging van onderwereld en bovenwereld op veel terreinen een feit is. Om hier weer grip op te krijgen moeten autoriteiten niet langer de indruk wekken dat alles onder controle is, maar onorthodoxe maatregelen inzetten en erkennen dat een lange adem noodzakelijk is.",
author = "E.W. Kolthoff",
year = "2019",
month = "12",
day = "18",
language = "Dutch",
volume = "2019",
pages = "63--69",
journal = "Christen Democratische Verkenningen",
issn = "0167-9155",
number = "4",

}

De geschiedenis van een begrip : Ondermijning. / Kolthoff, E.W.

In: Christen Democratische Verkenningen, Vol. 2019, No. 4, 18.12.2019, p. 63-69.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De geschiedenis van een begrip

T2 - Ondermijning

AU - Kolthoff, E.W.

PY - 2019/12/18

Y1 - 2019/12/18

N2 - Wie de media volgt krijgt al snel de indruk dat we bij ondermijning te maken hebben met een nieuw en plotseling opgekomen fenomeen. Of dat beeld klopt is de vraag, maar wel zien we dat het probleem de overheid steeds meer boven het hoofd dreigt te groeien en dat de vermenging van onderwereld en bovenwereld op veel terreinen een feit is. Om hier weer grip op te krijgen moeten autoriteiten niet langer de indruk wekken dat alles onder controle is, maar onorthodoxe maatregelen inzetten en erkennen dat een lange adem noodzakelijk is.

AB - Wie de media volgt krijgt al snel de indruk dat we bij ondermijning te maken hebben met een nieuw en plotseling opgekomen fenomeen. Of dat beeld klopt is de vraag, maar wel zien we dat het probleem de overheid steeds meer boven het hoofd dreigt te groeien en dat de vermenging van onderwereld en bovenwereld op veel terreinen een feit is. Om hier weer grip op te krijgen moeten autoriteiten niet langer de indruk wekken dat alles onder controle is, maar onorthodoxe maatregelen inzetten en erkennen dat een lange adem noodzakelijk is.

M3 - Article

VL - 2019

SP - 63

EP - 69

JO - Christen Democratische Verkenningen

JF - Christen Democratische Verkenningen

SN - 0167-9155

IS - 4

ER -