De link tussen natuurbeleving en natuurwaardering: Minder vanzelfsprekend dan hij lijkt?

S.L.F. Neuteleers, Glenn Deliège

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Als we niet voldoende aandacht besteden aan natuurbeleving, zou het draagvlak voor natuurbescherming kunnen afnemen. In deze forumbijdrage vragen de auteurs zich af of deze redenering wel zo vanzelfsprekend is. Het is niet zo duidelijk of er een oorzakelijke link bestaat tussen natuurbeleving en natuurwaardering. In het debat rond natuurbeleving ontbreekt vaak een belangrijke factor: het culturele kader waarmee we onze natuurbeleving interpreteren. De auteurs pleiten voor meer aandacht voor de cultuur van natuur en de waarde van natuurbeleving op zich.
Original languageDutch
Pages (from-to)110-114
Number of pages5
JournalNatuur.focus
Volume18
Issue number3
Publication statusPublished - Sep 2019

Cite this

@article{f1d370ba882946479ae78eb8a5baba77,
title = "De link tussen natuurbeleving en natuurwaardering: Minder vanzelfsprekend dan hij lijkt?",
abstract = "Als we niet voldoende aandacht besteden aan natuurbeleving, zou het draagvlak voor natuurbescherming kunnen afnemen. In deze forumbijdrage vragen de auteurs zich af of deze redenering wel zo vanzelfsprekend is. Het is niet zo duidelijk of er een oorzakelijke link bestaat tussen natuurbeleving en natuurwaardering. In het debat rond natuurbeleving ontbreekt vaak een belangrijke factor: het culturele kader waarmee we onze natuurbeleving interpreteren. De auteurs pleiten voor meer aandacht voor de cultuur van natuur en de waarde van natuurbeleving op zich.",
author = "S.L.F. Neuteleers and Glenn Deli{\`e}ge",
year = "2019",
month = "9",
language = "Dutch",
volume = "18",
pages = "110--114",
journal = "Natuur.focus",
issn = "1379-8863",
publisher = "Natuurpunt",
number = "3",

}

De link tussen natuurbeleving en natuurwaardering : Minder vanzelfsprekend dan hij lijkt? / Neuteleers, S.L.F.; Deliège, Glenn.

In: Natuur.focus, Vol. 18, No. 3, 09.2019, p. 110-114.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De link tussen natuurbeleving en natuurwaardering

T2 - Minder vanzelfsprekend dan hij lijkt?

AU - Neuteleers, S.L.F.

AU - Deliège, Glenn

PY - 2019/9

Y1 - 2019/9

N2 - Als we niet voldoende aandacht besteden aan natuurbeleving, zou het draagvlak voor natuurbescherming kunnen afnemen. In deze forumbijdrage vragen de auteurs zich af of deze redenering wel zo vanzelfsprekend is. Het is niet zo duidelijk of er een oorzakelijke link bestaat tussen natuurbeleving en natuurwaardering. In het debat rond natuurbeleving ontbreekt vaak een belangrijke factor: het culturele kader waarmee we onze natuurbeleving interpreteren. De auteurs pleiten voor meer aandacht voor de cultuur van natuur en de waarde van natuurbeleving op zich.

AB - Als we niet voldoende aandacht besteden aan natuurbeleving, zou het draagvlak voor natuurbescherming kunnen afnemen. In deze forumbijdrage vragen de auteurs zich af of deze redenering wel zo vanzelfsprekend is. Het is niet zo duidelijk of er een oorzakelijke link bestaat tussen natuurbeleving en natuurwaardering. In het debat rond natuurbeleving ontbreekt vaak een belangrijke factor: het culturele kader waarmee we onze natuurbeleving interpreteren. De auteurs pleiten voor meer aandacht voor de cultuur van natuur en de waarde van natuurbeleving op zich.

M3 - Article

VL - 18

SP - 110

EP - 114

JO - Natuur.focus

JF - Natuur.focus

SN - 1379-8863

IS - 3

ER -