Dierondersteunde psychotherapie bij een volwassene met vroegkinderlijke chronische traumatisering

Geza Kovacs*, Annemiek Van Dijke, M.J. Enders - Slegers

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Doel: Een introductie van en rationale voor het inzetten van dieren in Geestelijke Gezondheidszorg.
Methode: Een beknopte theoretische uiteenzetting wordt geïllustreerd met een case study bijeen cliënt met vroegkinderlijke traumatisering bij wie een psychodynamische psychotherapie ondersteund met het paard is ingezet.
Conclusie: Het inzetten van experiëntiële interventies m.b.v. het paard kunnen helpen bij affectregulatie waarmee een volgende stap in de persoonsontwikkeling en psychotherapeutisch proces op gang kan worden gebracht.
Original languageDutch
Pages (from-to)2-16
Number of pages15
JournalGGZ Vaktijdschrift
Volume2
Issue number2
DOIs
Publication statusPublished - Dec 2019

Cite this

@article{0dde4052ef9244619d04f136b8b584f8,
title = "Dierondersteunde psychotherapie bij een volwassene met vroegkinderlijke chronische traumatisering",
abstract = "Doel: Een introductie van en rationale voor het inzetten van dieren in Geestelijke Gezondheidszorg.Methode: Een beknopte theoretische uiteenzetting wordt ge{\"i}llustreerd met een case study bijeen cli{\"e}nt met vroegkinderlijke traumatisering bij wie een psychodynamische psychotherapie ondersteund met het paard is ingezet.Conclusie: Het inzetten van experi{\"e}nti{\"e}le interventies m.b.v. het paard kunnen helpen bij affectregulatie waarmee een volgende stap in de persoonsontwikkeling en psychotherapeutisch proces op gang kan worden gebracht.",
author = "Geza Kovacs and {Van Dijke}, Annemiek and {Enders - Slegers}, M.J.",
year = "2019",
month = "12",
doi = "10.31739/GGZV.2019.2.2",
language = "Dutch",
volume = "2",
pages = "2--16",
journal = "GGZ Vaktijdschrift",
issn = "2589-8108",
publisher = "GGZ",
number = "2",

}

Dierondersteunde psychotherapie bij een volwassene met vroegkinderlijke chronische traumatisering. / Kovacs, Geza; Van Dijke, Annemiek ; Enders - Slegers, M.J.

In: GGZ Vaktijdschrift, Vol. 2, No. 2, 12.2019, p. 2-16.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Dierondersteunde psychotherapie bij een volwassene met vroegkinderlijke chronische traumatisering

AU - Kovacs, Geza

AU - Van Dijke, Annemiek

AU - Enders - Slegers, M.J.

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - Doel: Een introductie van en rationale voor het inzetten van dieren in Geestelijke Gezondheidszorg.Methode: Een beknopte theoretische uiteenzetting wordt geïllustreerd met een case study bijeen cliënt met vroegkinderlijke traumatisering bij wie een psychodynamische psychotherapie ondersteund met het paard is ingezet.Conclusie: Het inzetten van experiëntiële interventies m.b.v. het paard kunnen helpen bij affectregulatie waarmee een volgende stap in de persoonsontwikkeling en psychotherapeutisch proces op gang kan worden gebracht.

AB - Doel: Een introductie van en rationale voor het inzetten van dieren in Geestelijke Gezondheidszorg.Methode: Een beknopte theoretische uiteenzetting wordt geïllustreerd met een case study bijeen cliënt met vroegkinderlijke traumatisering bij wie een psychodynamische psychotherapie ondersteund met het paard is ingezet.Conclusie: Het inzetten van experiëntiële interventies m.b.v. het paard kunnen helpen bij affectregulatie waarmee een volgende stap in de persoonsontwikkeling en psychotherapeutisch proces op gang kan worden gebracht.

U2 - 10.31739/GGZV.2019.2.2

DO - 10.31739/GGZV.2019.2.2

M3 - Article

VL - 2

SP - 2

EP - 16

JO - GGZ Vaktijdschrift

JF - GGZ Vaktijdschrift

SN - 2589-8108

IS - 2

ER -