Dringende onderhoudswerkzaamheden en renovatie in een gemengd complex

M.C.E. van der Vleuten

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In situaties waarin er in een woongebouw een mix bestaat van huurders en eigenaars (een gemengd complex) en waarin grote werkzaamheden nodig zijn, is het soms lastig om te bepalen of huurders mee moeten werken en onder welke voorwaarden. Waar immers in een Vereniging van Eigenaars (VvE) een vergaderbesluit voldoende is om de overige eigenaars te ‘dwingen’ mee te doen, kan dat in het huurrecht anders liggen.
Van groot belang is het verschil tussen ‘dringende werkzaamheden’ en
renovatie’ (vgl. artikel 7:220 BW). Dringende werkzaamheden moet een huurder in principe gedogen; een renovatie slechts onder voorwaarden.In deze bijdrage komen de bepalingen rondom dringende werkzaamheden en renovatie en hoe daarmee om te gaan in gemengde complexen aan de orde.
Original languageDutch
Pages (from-to)117-123
Number of pages7
JournalTijdschrift voor de Procespraktijk
Volume4
Publication statusPublished - Sep 2018

Keywords

  • appartementsrecht
  • VvE
  • gemengd complex

Cite this

@article{bba3294bc9e54b12a9dd25bf4e82007d,
title = "Dringende onderhoudswerkzaamheden en renovatie in een gemengd complex",
abstract = "In situaties waarin er in een woongebouw een mix bestaat van huurders en eigenaars (een gemengd complex) en waarin grote werkzaamheden nodig zijn, is het soms lastig om te bepalen of huurders mee moeten werken en onder welke voorwaarden. Waar immers in een Vereniging van Eigenaars (VvE) een vergaderbesluit voldoende is om de overige eigenaars te ‘dwingen’ mee te doen, kan dat in het huurrecht anders liggen.Van groot belang is het verschil tussen ‘dringende werkzaamheden’ en renovatie’ (vgl. artikel 7:220 BW). Dringende werkzaamheden moet een huurder in principe gedogen; een renovatie slechts onder voorwaarden.In deze bijdrage komen de bepalingen rondom dringende werkzaamheden en renovatie en hoe daarmee om te gaan in gemengde complexen aan de orde.",
keywords = "appartementsrecht, VvE, gemengd complex",
author = "{van der Vleuten}, M.C.E.",
year = "2018",
month = "9",
language = "Dutch",
volume = "4",
pages = "117--123",
journal = "Tijdschrift voor de Procespraktijk",
issn = "1877-4237",

}

Dringende onderhoudswerkzaamheden en renovatie in een gemengd complex. / van der Vleuten, M.C.E.

In: Tijdschrift voor de Procespraktijk, Vol. 4, 09.2018, p. 117-123.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Dringende onderhoudswerkzaamheden en renovatie in een gemengd complex

AU - van der Vleuten, M.C.E.

PY - 2018/9

Y1 - 2018/9

N2 - In situaties waarin er in een woongebouw een mix bestaat van huurders en eigenaars (een gemengd complex) en waarin grote werkzaamheden nodig zijn, is het soms lastig om te bepalen of huurders mee moeten werken en onder welke voorwaarden. Waar immers in een Vereniging van Eigenaars (VvE) een vergaderbesluit voldoende is om de overige eigenaars te ‘dwingen’ mee te doen, kan dat in het huurrecht anders liggen.Van groot belang is het verschil tussen ‘dringende werkzaamheden’ en renovatie’ (vgl. artikel 7:220 BW). Dringende werkzaamheden moet een huurder in principe gedogen; een renovatie slechts onder voorwaarden.In deze bijdrage komen de bepalingen rondom dringende werkzaamheden en renovatie en hoe daarmee om te gaan in gemengde complexen aan de orde.

AB - In situaties waarin er in een woongebouw een mix bestaat van huurders en eigenaars (een gemengd complex) en waarin grote werkzaamheden nodig zijn, is het soms lastig om te bepalen of huurders mee moeten werken en onder welke voorwaarden. Waar immers in een Vereniging van Eigenaars (VvE) een vergaderbesluit voldoende is om de overige eigenaars te ‘dwingen’ mee te doen, kan dat in het huurrecht anders liggen.Van groot belang is het verschil tussen ‘dringende werkzaamheden’ en renovatie’ (vgl. artikel 7:220 BW). Dringende werkzaamheden moet een huurder in principe gedogen; een renovatie slechts onder voorwaarden.In deze bijdrage komen de bepalingen rondom dringende werkzaamheden en renovatie en hoe daarmee om te gaan in gemengde complexen aan de orde.

KW - appartementsrecht

KW - VvE

KW - gemengd complex

M3 - Article

VL - 4

SP - 117

EP - 123

JO - Tijdschrift voor de Procespraktijk

JF - Tijdschrift voor de Procespraktijk

SN - 1877-4237

ER -