ENCJ-enquête onder rechters: Gaat het echt zo goed met de rechterlijke onafhankelijkheid?

M. Malsch, Henk Elffers

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het Nederlands Juristenblad van 19 juli staat een bespreking van de ENCJ-enquête onder Europese rechters, die gaat over de onafhankelijkheid van de rechtspraak. Er worden interessante en belangrijke bevindingen genoemd in het artikel. Het is boeiend om landen met elkaar te kunnen vergelijken. Maar Nederlandse lezers zullen óók, of met name, geïnteresseerd zijn in de resultaten over het eigen land. In het artikel komt naar voren dat Nederland het niet onaardig doet te midden van de Europese landen. Maar wij zien op punten toch een wat zorgelijk beeld oprijzen.
Original languageDutch
Pages (from-to)2510-2510
Number of pages1
JournalNederlands Juristenblad
Volume2111
Publication statusPublished - 7 Oct 2019

Cite this

@article{5391763f040748a980dd8e69c4d8816b,
title = "ENCJ-enqu{\^e}te onder rechters: Gaat het echt zo goed met de rechterlijke onafhankelijkheid?",
abstract = "In het Nederlands Juristenblad van 19 juli staat een bespreking van de ENCJ-enqu{\^e}te onder Europese rechters, die gaat over de onafhankelijkheid van de rechtspraak. Er worden interessante en belangrijke bevindingen genoemd in het artikel. Het is boeiend om landen met elkaar te kunnen vergelijken. Maar Nederlandse lezers zullen {\'o}{\'o}k, of met name, ge{\"i}nteresseerd zijn in de resultaten over het eigen land. In het artikel komt naar voren dat Nederland het niet onaardig doet te midden van de Europese landen. Maar wij zien op punten toch een wat zorgelijk beeld oprijzen.",
author = "M. Malsch and Henk Elffers",
year = "2019",
month = "10",
day = "7",
language = "Dutch",
volume = "2111",
pages = "2510--2510",
journal = "Nederlands Juristenblad",
issn = "0165-0483",

}

ENCJ-enquête onder rechters : Gaat het echt zo goed met de rechterlijke onafhankelijkheid? / Malsch, M.; Elffers, Henk.

In: Nederlands Juristenblad, Vol. 2111, 07.10.2019, p. 2510-2510.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - ENCJ-enquête onder rechters

T2 - Gaat het echt zo goed met de rechterlijke onafhankelijkheid?

AU - Malsch, M.

AU - Elffers, Henk

PY - 2019/10/7

Y1 - 2019/10/7

N2 - In het Nederlands Juristenblad van 19 juli staat een bespreking van de ENCJ-enquête onder Europese rechters, die gaat over de onafhankelijkheid van de rechtspraak. Er worden interessante en belangrijke bevindingen genoemd in het artikel. Het is boeiend om landen met elkaar te kunnen vergelijken. Maar Nederlandse lezers zullen óók, of met name, geïnteresseerd zijn in de resultaten over het eigen land. In het artikel komt naar voren dat Nederland het niet onaardig doet te midden van de Europese landen. Maar wij zien op punten toch een wat zorgelijk beeld oprijzen.

AB - In het Nederlands Juristenblad van 19 juli staat een bespreking van de ENCJ-enquête onder Europese rechters, die gaat over de onafhankelijkheid van de rechtspraak. Er worden interessante en belangrijke bevindingen genoemd in het artikel. Het is boeiend om landen met elkaar te kunnen vergelijken. Maar Nederlandse lezers zullen óók, of met name, geïnteresseerd zijn in de resultaten over het eigen land. In het artikel komt naar voren dat Nederland het niet onaardig doet te midden van de Europese landen. Maar wij zien op punten toch een wat zorgelijk beeld oprijzen.

M3 - Article

VL - 2111

SP - 2510

EP - 2510

JO - Nederlands Juristenblad

JF - Nederlands Juristenblad

SN - 0165-0483

ER -