Het leren van studenten in leernetwerken faciliteren

Melline Huiskamp, Emmy Vrieling, Iwan Wopereis

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

13 Downloads (Pure)

Abstract

Bij Iselinge Hogeschool (pabo) wordt al enkele jaren gewerkt met het leren in netwerken waaraan basisschoolleerkrachten, pabo-studenten, opleiders en onderzoekers deelnemen. Omdat dit netwerkleren door studenten niet altijd als waardevol wordt ervaren, is onderzocht op welke manier deze vorm van leren voor studenten beter gefaciliteerd kan worden, zodat het voor hen van waarde is. Voor studenten is het van belang dat een van de deelnemers een faciliterende rol op zich neemt en werkt vanuit het ABGAVO-principe: Aansluiten vanaf de eerste bijeenkomst, Bijpraten wanneer een leernetwerk al een aantal jaren bestaat, Groepsdoelen toelichten, Actief betrekken, Verwachtingen uitspreken, Opdracht van de student koppelen aan de doelen van het leernetwerk.
Original languageDutch
Pages (from-to)30-33
JournalOnderwijsInnovatie
Volume19
Issue number3
Publication statusPublished - 1 Sep 2017

Keywords

  • netwerkleren

Cite this

@article{7f9c76974b864334b9f6aafd9c1ba9ca,
title = "Het leren van studenten in leernetwerken faciliteren",
abstract = "Bij Iselinge Hogeschool (pabo) wordt al enkele jaren gewerkt met het leren in netwerken waaraan basisschoolleerkrachten, pabo-studenten, opleiders en onderzoekers deelnemen. Omdat dit netwerkleren door studenten niet altijd als waardevol wordt ervaren, is onderzocht op welke manier deze vorm van leren voor studenten beter gefaciliteerd kan worden, zodat het voor hen van waarde is. Voor studenten is het van belang dat een van de deelnemers een faciliterende rol op zich neemt en werkt vanuit het ABGAVO-principe: Aansluiten vanaf de eerste bijeenkomst, Bijpraten wanneer een leernetwerk al een aantal jaren bestaat, Groepsdoelen toelichten, Actief betrekken, Verwachtingen uitspreken, Opdracht van de student koppelen aan de doelen van het leernetwerk.",
keywords = "netwerkleren",
author = "Melline Huiskamp and Emmy Vrieling and Iwan Wopereis",
year = "2017",
month = "9",
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "19",
pages = "30--33",
journal = "OnderwijsInnovatie",
issn = "1389-4595",
publisher = "Open Universiteit Nederland",
number = "3",

}

Het leren van studenten in leernetwerken faciliteren. / Huiskamp, Melline; Vrieling, Emmy; Wopereis, Iwan.

In: OnderwijsInnovatie, Vol. 19, No. 3, 01.09.2017, p. 30-33.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Het leren van studenten in leernetwerken faciliteren

AU - Huiskamp, Melline

AU - Vrieling, Emmy

AU - Wopereis, Iwan

PY - 2017/9/1

Y1 - 2017/9/1

N2 - Bij Iselinge Hogeschool (pabo) wordt al enkele jaren gewerkt met het leren in netwerken waaraan basisschoolleerkrachten, pabo-studenten, opleiders en onderzoekers deelnemen. Omdat dit netwerkleren door studenten niet altijd als waardevol wordt ervaren, is onderzocht op welke manier deze vorm van leren voor studenten beter gefaciliteerd kan worden, zodat het voor hen van waarde is. Voor studenten is het van belang dat een van de deelnemers een faciliterende rol op zich neemt en werkt vanuit het ABGAVO-principe: Aansluiten vanaf de eerste bijeenkomst, Bijpraten wanneer een leernetwerk al een aantal jaren bestaat, Groepsdoelen toelichten, Actief betrekken, Verwachtingen uitspreken, Opdracht van de student koppelen aan de doelen van het leernetwerk.

AB - Bij Iselinge Hogeschool (pabo) wordt al enkele jaren gewerkt met het leren in netwerken waaraan basisschoolleerkrachten, pabo-studenten, opleiders en onderzoekers deelnemen. Omdat dit netwerkleren door studenten niet altijd als waardevol wordt ervaren, is onderzocht op welke manier deze vorm van leren voor studenten beter gefaciliteerd kan worden, zodat het voor hen van waarde is. Voor studenten is het van belang dat een van de deelnemers een faciliterende rol op zich neemt en werkt vanuit het ABGAVO-principe: Aansluiten vanaf de eerste bijeenkomst, Bijpraten wanneer een leernetwerk al een aantal jaren bestaat, Groepsdoelen toelichten, Actief betrekken, Verwachtingen uitspreken, Opdracht van de student koppelen aan de doelen van het leernetwerk.

KW - netwerkleren

M3 - Article

VL - 19

SP - 30

EP - 33

JO - OnderwijsInnovatie

JF - OnderwijsInnovatie

SN - 1389-4595

IS - 3

ER -