Meerderheidsmacht in een VvE

M.C.E. van der Vleuten

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Veel geschillen gaan over gebruik en misbruik van meerderheidsmacht. Steeds vaker doet zich in appartementencomplexen de situatie voor dat een groot aantal appartementsrechten toekomt aan één eigenaar, die de appartementen verhuurt en als eigenaar inde vergadering van eigenaars veel zeggen schap heeft. De groot-eigenaars kunnen woningcorporaties of projectontwikkelaars/beleggers zijn. Soms maakt de eigenaar met de stemmenmeerderheid daarbij misbruik van zijn meerderheidsmacht.
Original languageDutch
Title of host publicationVvERecht in ontwikkeling
Subtitle of host publicationRedactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl
Place of PublicationMaastricht
PublisherUitgeverij Nexus BV
Pages75-85
Number of pages11
ISBN (Print)978-94-91417-04-7
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • VvE
  • appartementsrecht
  • gemengde complexen

Cite this

van der Vleuten, M. C. E. (2018). Meerderheidsmacht in een VvE. In VvERecht in ontwikkeling: Redactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl (pp. 75-85). Maastricht: Uitgeverij Nexus BV.
van der Vleuten, M.C.E. / Meerderheidsmacht in een VvE. VvERecht in ontwikkeling: Redactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl. Maastricht : Uitgeverij Nexus BV, 2018. pp. 75-85
@inbook{72bbe4edd3d949829e4ba87a582567cc,
title = "Meerderheidsmacht in een VvE",
abstract = "Veel geschillen gaan over gebruik en misbruik van meerderheidsmacht. Steeds vaker doet zich in appartementencomplexen de situatie voor dat een groot aantal appartementsrechten toekomt aan {\'e}{\'e}n eigenaar, die de appartementen verhuurt en als eigenaar inde vergadering van eigenaars veel zeggen schap heeft. De groot-eigenaars kunnen woningcorporaties of projectontwikkelaars/beleggers zijn. Soms maakt de eigenaar met de stemmenmeerderheid daarbij misbruik van zijn meerderheidsmacht.",
keywords = "VvE, appartementsrecht, gemengde complexen",
author = "{van der Vleuten}, M.C.E.",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "978-94-91417-04-7",
pages = "75--85",
booktitle = "VvERecht in ontwikkeling",
publisher = "Uitgeverij Nexus BV",
address = "Netherlands",

}

van der Vleuten, MCE 2018, Meerderheidsmacht in een VvE. in VvERecht in ontwikkeling: Redactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl. Uitgeverij Nexus BV, Maastricht, pp. 75-85.

Meerderheidsmacht in een VvE. / van der Vleuten, M.C.E.

VvERecht in ontwikkeling: Redactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl. Maastricht : Uitgeverij Nexus BV, 2018. p. 75-85.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Meerderheidsmacht in een VvE

AU - van der Vleuten, M.C.E.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Veel geschillen gaan over gebruik en misbruik van meerderheidsmacht. Steeds vaker doet zich in appartementencomplexen de situatie voor dat een groot aantal appartementsrechten toekomt aan één eigenaar, die de appartementen verhuurt en als eigenaar inde vergadering van eigenaars veel zeggen schap heeft. De groot-eigenaars kunnen woningcorporaties of projectontwikkelaars/beleggers zijn. Soms maakt de eigenaar met de stemmenmeerderheid daarbij misbruik van zijn meerderheidsmacht.

AB - Veel geschillen gaan over gebruik en misbruik van meerderheidsmacht. Steeds vaker doet zich in appartementencomplexen de situatie voor dat een groot aantal appartementsrechten toekomt aan één eigenaar, die de appartementen verhuurt en als eigenaar inde vergadering van eigenaars veel zeggen schap heeft. De groot-eigenaars kunnen woningcorporaties of projectontwikkelaars/beleggers zijn. Soms maakt de eigenaar met de stemmenmeerderheid daarbij misbruik van zijn meerderheidsmacht.

KW - VvE

KW - appartementsrecht

KW - gemengde complexen

M3 - Chapter

SN - 978-94-91417-04-7

SP - 75

EP - 85

BT - VvERecht in ontwikkeling

PB - Uitgeverij Nexus BV

CY - Maastricht

ER -

van der Vleuten MCE. Meerderheidsmacht in een VvE. In VvERecht in ontwikkeling: Redactionele bijdragen over veelbesproken thema's op VvERecht.nl. Maastricht: Uitgeverij Nexus BV. 2018. p. 75-85