Morele distress in de zorg: Relaties met emotieregulatie, burnout en werktevredenheid

Translated title of the contribution: Moral distress in health care: Relationships with emotion regulation, burnout and job satisfaction

K. van Dam, Marian den Hollander

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Op het snijvlak tussen artsen, collega’s, patiënten en hun familie worden verpleegkundigen regelmatig geconfronteerd met situaties die morele dilemma’s oproepen en morele distress kunnen veroorzaken. Omdat morele distress negatieve gevolgen kan hebben voor zorgverleners, patiënten en de gezondheidszorg in het algemeen is het van groot belang meer zicht te krijgen op de oorzaken en gevolgen ervan. Dit onderzoek had als doel inzicht te krijgen in de relatie van morele distress met burnoutklachten en werktevredenheid door de mediërende rol van twee emotieregulatiestrategiëen (positieve herinterpretatie en ruminatie) en de modererende rol van ervaren invloed (sense of power) te onderzoeken. Met behulp van een digitale vragenlijst werden gegevens verzameld onder 102 verpleegkundigen uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. Verpleegkundigen die meer belastende morele dilemma’s meemaakten rapporteerden meer burnoutklachten en waren minder tevreden met hun werk. Hoewel positieve herinterpretatie en ruminatie aan de uitkomstvariabelen waren gerelateerd, was hun mediërende rol beperkt. Ervaren invloed was geen moderator maar liet wel een direct positief verband zien met positieve herinterpretatie. Om verpleegkundigen gezond en tevreden te houden zouden verpleegkundigen en zorgorganisaties meer aandacht kunnen besteden aan de situaties die morele distress oproepen en aan de manier waarop verpleegkundigen hun emoties reguleren.
Original languageDutch
Pages (from-to)96-116
Number of pages21
JournalGedrag & Organisatie
Volume31
Issue number2
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

Job Satisfaction
Emotions
Delivery of Health Care
Power (Psychology)
Distress
Emotion regulation
Healthcare
Job satisfaction
Burnout

Keywords

  • moral distress, burnout, job satisfaction, emotion regulation, nurses

Cite this

@article{8b55ac9f43dd4c889d2677697d7bf2b8,
title = "Morele distress in de zorg: Relaties met emotieregulatie, burnout en werktevredenheid",
abstract = "Op het snijvlak tussen artsen, collega’s, pati{\"e}nten en hun familie worden verpleegkundigen regelmatig geconfronteerd met situaties die morele dilemma’s oproepen en morele distress kunnen veroorzaken. Omdat morele distress negatieve gevolgen kan hebben voor zorgverleners, pati{\"e}nten en de gezondheidszorg in het algemeen is het van groot belang meer zicht te krijgen op de oorzaken en gevolgen ervan. Dit onderzoek had als doel inzicht te krijgen in de relatie van morele distress met burnoutklachten en werktevredenheid door de medi{\"e}rende rol van twee emotieregulatiestrategi{\"e}en (positieve herinterpretatie en ruminatie) en de modererende rol van ervaren invloed (sense of power) te onderzoeken. Met behulp van een digitale vragenlijst werden gegevens verzameld onder 102 verpleegkundigen uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. Verpleegkundigen die meer belastende morele dilemma’s meemaakten rapporteerden meer burnoutklachten en waren minder tevreden met hun werk. Hoewel positieve herinterpretatie en ruminatie aan de uitkomstvariabelen waren gerelateerd, was hun medi{\"e}rende rol beperkt. Ervaren invloed was geen moderator maar liet wel een direct positief verband zien met positieve herinterpretatie. Om verpleegkundigen gezond en tevreden te houden zouden verpleegkundigen en zorgorganisaties meer aandacht kunnen besteden aan de situaties die morele distress oproepen en aan de manier waarop verpleegkundigen hun emoties reguleren.",
keywords = "moral distress, burnout, job satisfaction, emotion regulation, nurses",
author = "{van Dam}, K. and {den Hollander}, Marian",
year = "2018",
language = "Dutch",
volume = "31",
pages = "96--116",
journal = "Gedrag & Organisatie",
issn = "0921-5077",
publisher = "UITGEVERIJ LEMMA B V",
number = "2",

}

Morele distress in de zorg : Relaties met emotieregulatie, burnout en werktevredenheid. / van Dam, K.; den Hollander, Marian.

In: Gedrag & Organisatie, Vol. 31, No. 2, 2018, p. 96-116.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Morele distress in de zorg

T2 - Relaties met emotieregulatie, burnout en werktevredenheid

AU - van Dam, K.

AU - den Hollander, Marian

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Op het snijvlak tussen artsen, collega’s, patiënten en hun familie worden verpleegkundigen regelmatig geconfronteerd met situaties die morele dilemma’s oproepen en morele distress kunnen veroorzaken. Omdat morele distress negatieve gevolgen kan hebben voor zorgverleners, patiënten en de gezondheidszorg in het algemeen is het van groot belang meer zicht te krijgen op de oorzaken en gevolgen ervan. Dit onderzoek had als doel inzicht te krijgen in de relatie van morele distress met burnoutklachten en werktevredenheid door de mediërende rol van twee emotieregulatiestrategiëen (positieve herinterpretatie en ruminatie) en de modererende rol van ervaren invloed (sense of power) te onderzoeken. Met behulp van een digitale vragenlijst werden gegevens verzameld onder 102 verpleegkundigen uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. Verpleegkundigen die meer belastende morele dilemma’s meemaakten rapporteerden meer burnoutklachten en waren minder tevreden met hun werk. Hoewel positieve herinterpretatie en ruminatie aan de uitkomstvariabelen waren gerelateerd, was hun mediërende rol beperkt. Ervaren invloed was geen moderator maar liet wel een direct positief verband zien met positieve herinterpretatie. Om verpleegkundigen gezond en tevreden te houden zouden verpleegkundigen en zorgorganisaties meer aandacht kunnen besteden aan de situaties die morele distress oproepen en aan de manier waarop verpleegkundigen hun emoties reguleren.

AB - Op het snijvlak tussen artsen, collega’s, patiënten en hun familie worden verpleegkundigen regelmatig geconfronteerd met situaties die morele dilemma’s oproepen en morele distress kunnen veroorzaken. Omdat morele distress negatieve gevolgen kan hebben voor zorgverleners, patiënten en de gezondheidszorg in het algemeen is het van groot belang meer zicht te krijgen op de oorzaken en gevolgen ervan. Dit onderzoek had als doel inzicht te krijgen in de relatie van morele distress met burnoutklachten en werktevredenheid door de mediërende rol van twee emotieregulatiestrategiëen (positieve herinterpretatie en ruminatie) en de modererende rol van ervaren invloed (sense of power) te onderzoeken. Met behulp van een digitale vragenlijst werden gegevens verzameld onder 102 verpleegkundigen uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. Verpleegkundigen die meer belastende morele dilemma’s meemaakten rapporteerden meer burnoutklachten en waren minder tevreden met hun werk. Hoewel positieve herinterpretatie en ruminatie aan de uitkomstvariabelen waren gerelateerd, was hun mediërende rol beperkt. Ervaren invloed was geen moderator maar liet wel een direct positief verband zien met positieve herinterpretatie. Om verpleegkundigen gezond en tevreden te houden zouden verpleegkundigen en zorgorganisaties meer aandacht kunnen besteden aan de situaties die morele distress oproepen en aan de manier waarop verpleegkundigen hun emoties reguleren.

KW - moral distress, burnout, job satisfaction, emotion regulation, nurses

M3 - Article

VL - 31

SP - 96

EP - 116

JO - Gedrag & Organisatie

JF - Gedrag & Organisatie

SN - 0921-5077

IS - 2

ER -