(On)gemerkt bijzonder - Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime

Sheila Adjiembaks

Research output: Book/ReportBook

Abstract

Wat betekent het om op te groeien in een criminogene context en geen criminele carrière te ontwikkelen (resistance to crime)? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek onderzocht langs centrale thema’s als veerkracht, individuele ontwikkeling en sociale context.Zo wordt bekeken in hoeverre veerkracht en zelfsturing betekenisvol zijn ten aanzien van resistance to crime. Op basis van twintig bestudeerde levensverhalen worden zes bronnen van veerkracht besproken. Deze dragen bij aan het uitblijven van een criminele carrière en een aantal indviduele opgaven gedurende het leven.Dit boek bevat daarmee aanknopingspunten om vanuit een positief-narratief handelingsperspectief het uitblijven van criminaliteit te versterken met aandacht voor persoonlijke betekenisgeving.
Original languageDutch
PublisherBoom Juridisch
Number of pages311
ISBN (Print)9789462368620
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@book{9573206e0ced483499c42719c77de074,
title = "(On)gemerkt bijzonder - Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime",
abstract = "Wat betekent het om op te groeien in een criminogene context en geen criminele carri{\`e}re te ontwikkelen (resistance to crime)? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek onderzocht langs centrale thema’s als veerkracht, individuele ontwikkeling en sociale context.Zo wordt bekeken in hoeverre veerkracht en zelfsturing betekenisvol zijn ten aanzien van resistance to crime. Op basis van twintig bestudeerde levensverhalen worden zes bronnen van veerkracht besproken. Deze dragen bij aan het uitblijven van een criminele carri{\`e}re en een aantal indviduele opgaven gedurende het leven.Dit boek bevat daarmee aanknopingspunten om vanuit een positief-narratief handelingsperspectief het uitblijven van criminaliteit te versterken met aandacht voor persoonlijke betekenisgeving.",
author = "Sheila Adjiembaks",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789462368620",
publisher = "Boom Juridisch",

}

(On)gemerkt bijzonder - Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime. / Adjiembaks, Sheila.

Boom Juridisch, 2018. 311 p.

Research output: Book/ReportBook

TY - BOOK

T1 - (On)gemerkt bijzonder - Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime

AU - Adjiembaks, Sheila

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Wat betekent het om op te groeien in een criminogene context en geen criminele carrière te ontwikkelen (resistance to crime)? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek onderzocht langs centrale thema’s als veerkracht, individuele ontwikkeling en sociale context.Zo wordt bekeken in hoeverre veerkracht en zelfsturing betekenisvol zijn ten aanzien van resistance to crime. Op basis van twintig bestudeerde levensverhalen worden zes bronnen van veerkracht besproken. Deze dragen bij aan het uitblijven van een criminele carrière en een aantal indviduele opgaven gedurende het leven.Dit boek bevat daarmee aanknopingspunten om vanuit een positief-narratief handelingsperspectief het uitblijven van criminaliteit te versterken met aandacht voor persoonlijke betekenisgeving.

AB - Wat betekent het om op te groeien in een criminogene context en geen criminele carrière te ontwikkelen (resistance to crime)? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek onderzocht langs centrale thema’s als veerkracht, individuele ontwikkeling en sociale context.Zo wordt bekeken in hoeverre veerkracht en zelfsturing betekenisvol zijn ten aanzien van resistance to crime. Op basis van twintig bestudeerde levensverhalen worden zes bronnen van veerkracht besproken. Deze dragen bij aan het uitblijven van een criminele carrière en een aantal indviduele opgaven gedurende het leven.Dit boek bevat daarmee aanknopingspunten om vanuit een positief-narratief handelingsperspectief het uitblijven van criminaliteit te versterken met aandacht voor persoonlijke betekenisgeving.

UR - https://www.managementboek.nl/boek/9789462368620/on-gemerkt-bijzonder-sheila-adjiembaks

M3 - Book

SN - 9789462368620

BT - (On)gemerkt bijzonder - Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime

PB - Boom Juridisch

ER -