Optimaliseren van netwerkleren in de Academische Werkplaats

Emmy Vrieling, Eric Besselink

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

15 Downloads (Pure)

Abstract

Structurele samenwerkingsverbanden van scholen en onderzoeksinstellingen, ook wel academische werkplaatsen genoemd, lijken een goede bedding te vormen voor een koppeling van onderzoek en onderwijsvernieuwing. Een dergelijke vorm van samenwerking vindt plaats tussen 18 schoolbesturen primair onderwijs van het samenwerkingsverband Opleiden in de School Partnerschap Oost-Gelderland, de lerarenopleiding Iselinge Hogeschool (pabo) en het Welten-instituut van de Open Universiteit. Dit doen zij vanuit de gedachte dat deze samenwerking zal leiden tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs.
Original languageDutch
JournalModulair
Volume8 september 2017
Publication statusPublished - 1 Sep 2017

Keywords

  • netwerkleren
  • docentprofessionalisering

Cite this

Vrieling, Emmy ; Besselink, Eric. / Optimaliseren van netwerkleren in de Academische Werkplaats. In: Modulair. 2017 ; Vol. 8 september 2017.
@article{44a3ac1a547643c88251b2e14c1710bc,
title = "Optimaliseren van netwerkleren in de Academische Werkplaats",
abstract = "Structurele samenwerkingsverbanden van scholen en onderzoeksinstellingen, ook wel academische werkplaatsen genoemd, lijken een goede bedding te vormen voor een koppeling van onderzoek en onderwijsvernieuwing. Een dergelijke vorm van samenwerking vindt plaats tussen 18 schoolbesturen primair onderwijs van het samenwerkingsverband Opleiden in de School Partnerschap Oost-Gelderland, de lerarenopleiding Iselinge Hogeschool (pabo) en het Welten-instituut van de Open Universiteit. Dit doen zij vanuit de gedachte dat deze samenwerking zal leiden tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs.",
keywords = "netwerkleren, docentprofessionalisering",
author = "Emmy Vrieling and Eric Besselink",
year = "2017",
month = "9",
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "8 september 2017",
journal = "Modulair",
publisher = "Modulair",

}

Optimaliseren van netwerkleren in de Academische Werkplaats. / Vrieling, Emmy; Besselink, Eric.

In: Modulair, Vol. 8 september 2017, 01.09.2017.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Optimaliseren van netwerkleren in de Academische Werkplaats

AU - Vrieling, Emmy

AU - Besselink, Eric

PY - 2017/9/1

Y1 - 2017/9/1

N2 - Structurele samenwerkingsverbanden van scholen en onderzoeksinstellingen, ook wel academische werkplaatsen genoemd, lijken een goede bedding te vormen voor een koppeling van onderzoek en onderwijsvernieuwing. Een dergelijke vorm van samenwerking vindt plaats tussen 18 schoolbesturen primair onderwijs van het samenwerkingsverband Opleiden in de School Partnerschap Oost-Gelderland, de lerarenopleiding Iselinge Hogeschool (pabo) en het Welten-instituut van de Open Universiteit. Dit doen zij vanuit de gedachte dat deze samenwerking zal leiden tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

AB - Structurele samenwerkingsverbanden van scholen en onderzoeksinstellingen, ook wel academische werkplaatsen genoemd, lijken een goede bedding te vormen voor een koppeling van onderzoek en onderwijsvernieuwing. Een dergelijke vorm van samenwerking vindt plaats tussen 18 schoolbesturen primair onderwijs van het samenwerkingsverband Opleiden in de School Partnerschap Oost-Gelderland, de lerarenopleiding Iselinge Hogeschool (pabo) en het Welten-instituut van de Open Universiteit. Dit doen zij vanuit de gedachte dat deze samenwerking zal leiden tot kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

KW - netwerkleren

KW - docentprofessionalisering

M3 - Article

VL - 8 september 2017

JO - Modulair

JF - Modulair

ER -