Participatiesamenleving belemmert integratie gezinnen met niet-westerse culturele achtergrond

Translated title of the contribution: Participation society hinders integration of families with a non-Western cultural background

Youssef Azghari, Janine Janssen

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

Niet-westerse moslimgezinnen raken steeds geïsoleerder als ze hulp nodig hebben. De participatiegedachte schrijft voor dat burgers eerst en vooral hun eigen netwerk moeten aanspreken. Maar steun uit de eigen gemeenschap betekent voor niet-westerse moslims meer gevoelens van uitsluiting en minder integratie in de Nederlandse samenleving.
Original languageDutch
JournalTijdschrift voor Sociale Vraagstukken
Publication statusPublished - 12 Nov 2019

Fingerprint

participation
Society

Cite this

@article{09c2d16d2ae848e5ad8009852fe91ec3,
title = "Participatiesamenleving belemmert integratie gezinnen met niet-westerse culturele achtergrond",
abstract = "Niet-westerse moslimgezinnen raken steeds ge{\"i}soleerder als ze hulp nodig hebben. De participatiegedachte schrijft voor dat burgers eerst en vooral hun eigen netwerk moeten aanspreken. Maar steun uit de eigen gemeenschap betekent voor niet-westerse moslims meer gevoelens van uitsluiting en minder integratie in de Nederlandse samenleving.",
author = "Youssef Azghari and Janine Janssen",
year = "2019",
month = "11",
day = "12",
language = "Dutch",
journal = "Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken",

}

Participatiesamenleving belemmert integratie gezinnen met niet-westerse culturele achtergrond. / Azghari, Youssef; Janssen, Janine.

In: Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, 12.11.2019.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Participatiesamenleving belemmert integratie gezinnen met niet-westerse culturele achtergrond

AU - Azghari, Youssef

AU - Janssen, Janine

PY - 2019/11/12

Y1 - 2019/11/12

N2 - Niet-westerse moslimgezinnen raken steeds geïsoleerder als ze hulp nodig hebben. De participatiegedachte schrijft voor dat burgers eerst en vooral hun eigen netwerk moeten aanspreken. Maar steun uit de eigen gemeenschap betekent voor niet-westerse moslims meer gevoelens van uitsluiting en minder integratie in de Nederlandse samenleving.

AB - Niet-westerse moslimgezinnen raken steeds geïsoleerder als ze hulp nodig hebben. De participatiegedachte schrijft voor dat burgers eerst en vooral hun eigen netwerk moeten aanspreken. Maar steun uit de eigen gemeenschap betekent voor niet-westerse moslims meer gevoelens van uitsluiting en minder integratie in de Nederlandse samenleving.

M3 - Article

JO - Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken

JF - Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken

ER -