Schaduwen over de rechtshandhaving. Georganiseerde criminaliteit en integriteitsschendingen van functionarissen in de rechtshandhaving.

Translated title of the contribution: Shadows over law enforcement.: Organized crime and corruption in law enforcement.

Hans Nelen, E.W. Kolthoff

Research output: Book/ReportBookAcademic

Abstract

In dit boek wordt verslag gedaan van de bevindingen van een onderzoek naar ernstige integriteits schendingen binnen vier rechtshandhavingsorganisaties – de politie, Douane, Koninklijke Marechaussee (KMar) en Fiscale Inlichtingen- en Op sporingsdienst (FIOD) – die in verband kunnen worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Het onderzoek was gericht op het in kaart brengen en duiden van de aard, omvang en ernst van integriteitsschendingen binnen de genoemde rechtshandhavings- organisaties in relatie tot georganiseerde criminaliteit. Daarnaast is aandacht besteed aan de wijze waarop vanuit de rechtshandhaving wordt geprobeerd om daartegen dammen op te werpen en de weerbaarheid van de medewerkers te versterken.
Translated title of the contributionShadows over law enforcement.: Organized crime and corruption in law enforcement.
Original languageDutch
Place of PublicationThe Hague
PublisherBoom Criminologie
Number of pages136
ISBN (Print)9789462367937
Publication statusPublished - Dec 2017

Keywords

  • Corruption
  • law enforcement
  • police
  • ethics

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Shadows over law enforcement. Organized crime and corruption in law enforcement.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this