Slachtofferschap van online criminaliteit kan ingrijpend zijn

Eric Rutger Leukfeldt, M. Malsch, R. J. (Raoul) Notte

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

Abstract

De meeste gevolgen die slachtoffers van online delicten ervaren, komen overeen met de gevolgen van traditionele, offline delicten. Bijvoorbeeld verlies van vertrouwen. Maar er zijn ook verschillen. Door het delen van gevoelige beelden op internet kan de schaal van het slachtofferschap bijvoorbeeld zeer groot zijn.
Original languageDutch
JournalSecondant
Publication statusPublished - 24 Jun 2019

Cite this

Leukfeldt, Eric Rutger ; Malsch, M. ; (Raoul) Notte, R. J. / Slachtofferschap van online criminaliteit kan ingrijpend zijn. In: Secondant. 2019.
@article{83a218f26b484ed0ab1f5576b51e94d8,
title = "Slachtofferschap van online criminaliteit kan ingrijpend zijn",
abstract = "De meeste gevolgen die slachtoffers van online delicten ervaren, komen overeen met de gevolgen van traditionele, offline delicten. Bijvoorbeeld verlies van vertrouwen. Maar er zijn ook verschillen. Door het delen van gevoelige beelden op internet kan de schaal van het slachtofferschap bijvoorbeeld zeer groot zijn.",
author = "Leukfeldt, {Eric Rutger} and M. Malsch and {(Raoul) Notte}, {R. J.}",
year = "2019",
month = "6",
day = "24",
language = "Dutch",
journal = "Secondant",
issn = "1574-5732",

}

Slachtofferschap van online criminaliteit kan ingrijpend zijn. / Leukfeldt, Eric Rutger; Malsch, M.; (Raoul) Notte, R. J.

In: Secondant, 24.06.2019.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Slachtofferschap van online criminaliteit kan ingrijpend zijn

AU - Leukfeldt, Eric Rutger

AU - Malsch, M.

AU - (Raoul) Notte, R. J.

PY - 2019/6/24

Y1 - 2019/6/24

N2 - De meeste gevolgen die slachtoffers van online delicten ervaren, komen overeen met de gevolgen van traditionele, offline delicten. Bijvoorbeeld verlies van vertrouwen. Maar er zijn ook verschillen. Door het delen van gevoelige beelden op internet kan de schaal van het slachtofferschap bijvoorbeeld zeer groot zijn.

AB - De meeste gevolgen die slachtoffers van online delicten ervaren, komen overeen met de gevolgen van traditionele, offline delicten. Bijvoorbeeld verlies van vertrouwen. Maar er zijn ook verschillen. Door het delen van gevoelige beelden op internet kan de schaal van het slachtofferschap bijvoorbeeld zeer groot zijn.

M3 - Article

JO - Secondant

JF - Secondant

SN - 1574-5732

ER -