Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview

E.M. Vrieling - Teunter, A.A.J. van den Beemt, Eric Besselink, Eline Seinhorst

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

37 Downloads (Pure)

Abstract

In dit artikel worden de opzet en resultaten beschreven van een studie gericht op het faciliteren van sociaal leren in lerarengroepen. De auteurs laten zien hoe zij op basis van het dimensieraamwerk een interviewleidraad, het dimensie interview, hebben ontwikkeld en toegepast in de praktijk van enkele lerarengroepen binnen Iselinge Hogeschool. Uit de resultaten blijkt dat het dimensie interview een bruikbaar instrument is om de sociale configuratie van de groep in beeld te brengen wat kan leiden tot een positieve impuls voor de professionele ontwikkeling van de deelnemers.
Original languageDutch
Article number3
Number of pages10
JournalOnderwijsInnovatie
Volume20
Issue number3
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • sociaal leren
  • dimensies van sociaal leren
  • interview

Cite this

Vrieling - Teunter, E. M., van den Beemt, A. A. J., Besselink, E., & Seinhorst, E. (2018). Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview. OnderwijsInnovatie, 20(3), [3].
Vrieling - Teunter, E.M. ; van den Beemt, A.A.J. ; Besselink, Eric ; Seinhorst, Eline. / Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview. In: OnderwijsInnovatie. 2018 ; Vol. 20, No. 3.
@article{7cccd35daa2b4b8fbbe5a0fdfdc8ca90,
title = "Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview",
abstract = "In dit artikel worden de opzet en resultaten beschreven van een studie gericht op het faciliteren van sociaal leren in lerarengroepen. De auteurs laten zien hoe zij op basis van het dimensieraamwerk een interviewleidraad, het dimensie interview, hebben ontwikkeld en toegepast in de praktijk van enkele lerarengroepen binnen Iselinge Hogeschool. Uit de resultaten blijkt dat het dimensie interview een bruikbaar instrument is om de sociale configuratie van de groep in beeld te brengen wat kan leiden tot een positieve impuls voor de professionele ontwikkeling van de deelnemers.",
keywords = "sociaal leren, dimensies van sociaal leren, interview",
author = "{Vrieling - Teunter}, E.M. and {van den Beemt}, A.A.J. and Eric Besselink and Eline Seinhorst",
year = "2018",
language = "Dutch",
volume = "20",
journal = "OnderwijsInnovatie",
issn = "1389-4595",
publisher = "Open Universiteit Nederland",
number = "3",

}

Vrieling - Teunter, EM, van den Beemt, AAJ, Besselink, E & Seinhorst, E 2018, 'Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview', OnderwijsInnovatie, vol. 20, no. 3, 3.

Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview. / Vrieling - Teunter, E.M.; van den Beemt, A.A.J.; Besselink, Eric; Seinhorst, Eline.

In: OnderwijsInnovatie, Vol. 20, No. 3, 3, 2018.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sociaal leren van leraren faciliteren met het dimensie interview

AU - Vrieling - Teunter, E.M.

AU - van den Beemt, A.A.J.

AU - Besselink, Eric

AU - Seinhorst, Eline

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - In dit artikel worden de opzet en resultaten beschreven van een studie gericht op het faciliteren van sociaal leren in lerarengroepen. De auteurs laten zien hoe zij op basis van het dimensieraamwerk een interviewleidraad, het dimensie interview, hebben ontwikkeld en toegepast in de praktijk van enkele lerarengroepen binnen Iselinge Hogeschool. Uit de resultaten blijkt dat het dimensie interview een bruikbaar instrument is om de sociale configuratie van de groep in beeld te brengen wat kan leiden tot een positieve impuls voor de professionele ontwikkeling van de deelnemers.

AB - In dit artikel worden de opzet en resultaten beschreven van een studie gericht op het faciliteren van sociaal leren in lerarengroepen. De auteurs laten zien hoe zij op basis van het dimensieraamwerk een interviewleidraad, het dimensie interview, hebben ontwikkeld en toegepast in de praktijk van enkele lerarengroepen binnen Iselinge Hogeschool. Uit de resultaten blijkt dat het dimensie interview een bruikbaar instrument is om de sociale configuratie van de groep in beeld te brengen wat kan leiden tot een positieve impuls voor de professionele ontwikkeling van de deelnemers.

KW - sociaal leren

KW - dimensies van sociaal leren

KW - interview

UR - https://onderwijsinnovatie.ou.nl/oi-oktober-18/sociaal-leren-van-leraren/

M3 - Article

VL - 20

JO - OnderwijsInnovatie

JF - OnderwijsInnovatie

SN - 1389-4595

IS - 3

M1 - 3

ER -