De frauderende derde-benadeelde en zijn recht op uitkering in geval van een WAM-verzekering

Translated title of the contribution: The fraudulent third-party victim and their right to payment in the event of a WAM insurance

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In deze bijdrage staat de vraag centraal of fraude door de derde-benadeelde gevolgen kan hebben voor zijn recht op uitkering jegens de WAM-verzekeraar van de aansprakelijke WAM-verzekerde. In de literatuur en de rechtspraak is er de nodige discussie (geweest) over de onderhavige vraag. Deze discussie wordt chronologisch weergegeven en vervolgens wordt er na een afweging van de aangevoerde argumenten in de literatuur en de rechtspraak een eigen standpunt geformuleerd.
Original languageDutch
Pages (from-to)86-97
Number of pages12
JournalNederlands Tijdschrift voor Handelsrecht
Volume2019
Issue number2/3
Publication statusPublished - Apr 2019

Fingerprint

insurance
event

Cite this

@article{a063740807d1465b8d26cb14a7f73708,
title = "De frauderende derde-benadeelde en zijn recht op uitkering in geval van een WAM-verzekering",
abstract = "In deze bijdrage staat de vraag centraal of fraude door de derde-benadeelde gevolgen kan hebben voor zijn recht op uitkering jegens de WAM-verzekeraar van de aansprakelijke WAM-verzekerde. In de literatuur en de rechtspraak is er de nodige discussie (geweest) over de onderhavige vraag. Deze discussie wordt chronologisch weergegeven en vervolgens wordt er na een afweging van de aangevoerde argumenten in de literatuur en de rechtspraak een eigen standpunt geformuleerd.",
author = "M.L. Hendrikse",
year = "2019",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "2019",
pages = "86--97",
journal = "Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht",
issn = "1572-7807",
number = "2/3",

}

De frauderende derde-benadeelde en zijn recht op uitkering in geval van een WAM-verzekering. / Hendrikse, M.L.

In: Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht, Vol. 2019, No. 2/3, 04.2019, p. 86-97.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De frauderende derde-benadeelde en zijn recht op uitkering in geval van een WAM-verzekering

AU - Hendrikse, M.L.

PY - 2019/4

Y1 - 2019/4

N2 - In deze bijdrage staat de vraag centraal of fraude door de derde-benadeelde gevolgen kan hebben voor zijn recht op uitkering jegens de WAM-verzekeraar van de aansprakelijke WAM-verzekerde. In de literatuur en de rechtspraak is er de nodige discussie (geweest) over de onderhavige vraag. Deze discussie wordt chronologisch weergegeven en vervolgens wordt er na een afweging van de aangevoerde argumenten in de literatuur en de rechtspraak een eigen standpunt geformuleerd.

AB - In deze bijdrage staat de vraag centraal of fraude door de derde-benadeelde gevolgen kan hebben voor zijn recht op uitkering jegens de WAM-verzekeraar van de aansprakelijke WAM-verzekerde. In de literatuur en de rechtspraak is er de nodige discussie (geweest) over de onderhavige vraag. Deze discussie wordt chronologisch weergegeven en vervolgens wordt er na een afweging van de aangevoerde argumenten in de literatuur en de rechtspraak een eigen standpunt geformuleerd.

M3 - Article

VL - 2019

SP - 86

EP - 97

JO - Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht

JF - Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht

SN - 1572-7807

IS - 2/3

ER -