De lezer in Frankenstein

Translated title of the contribution: The reader in Frankenstein

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

Abstract

Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman "Frankenstein, or the Modern Prometheus" zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?
Original languageDutch
JournalLocus. Tijdschrift voor Cultuurwetenschappen
Volume1
Publication statusPublished - 13 Oct 2018

Fingerprint

Reader
Frankenstein

Cite this

@article{32001a0dcfc447d3a8bcf75711f31073,
title = "De lezer in Frankenstein",
abstract = "Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman {"}Frankenstein, or the Modern Prometheus{"} zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?",
author = "M.F. Winkler",
year = "2018",
month = "10",
day = "13",
language = "Dutch",
volume = "1",
journal = "Locus. Tijdschrift voor Cultuurwetenschappen",
issn = "2665-914X",
publisher = "Open Universiteit",

}

De lezer in Frankenstein. / Winkler, M.F.

In: Locus. Tijdschrift voor Cultuurwetenschappen, Vol. 1, 13.10.2018.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - De lezer in Frankenstein

AU - Winkler, M.F.

PY - 2018/10/13

Y1 - 2018/10/13

N2 - Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman "Frankenstein, or the Modern Prometheus" zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?

AB - Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman "Frankenstein, or the Modern Prometheus" zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?

M3 - Article

VL - 1

JO - Locus. Tijdschrift voor Cultuurwetenschappen

JF - Locus. Tijdschrift voor Cultuurwetenschappen

SN - 2665-914X

ER -