De lezer in Frankenstein

Translated title of the contribution: The reader in Frankenstein

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman Frankenstein, or the Modern Prometheus zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?
Original languageDutch
PublisherLeest
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 16 Dec 2018

Fingerprint

Reader
Frankenstein

Cite this

@misc{6e4bc6aa9acf4122946893b8b4c9a684,
title = "De lezer in Frankenstein",
abstract = "Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman Frankenstein, or the Modern Prometheus zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?",
author = "M.F. Winkler",
note = "This article was fist published in LOCUS - online magazine for Cultural Studies.",
year = "2018",
month = "12",
day = "16",
language = "Dutch",
publisher = "Leest",
address = "Netherlands",

}

Winkler, MF, De lezer in Frankenstein, 2018, Web publication/site, Leest.
De lezer in Frankenstein. Winkler, M.F. (Author). 2018. Leest.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - De lezer in Frankenstein

AU - Winkler, M.F.

N1 - This article was fist published in LOCUS - online magazine for Cultural Studies.

PY - 2018/12/16

Y1 - 2018/12/16

N2 - Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman Frankenstein, or the Modern Prometheus zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?

AB - Dit jaar viert Mary Shelley’s beroemde roman Frankenstein, or the Modern Prometheus zijn 200-jarige bestaan. Het tragische verhaal van het monster van Frankenstein blijft steeds nieuwe lezersgeneraties aanspreken en sinds de eerste publicatie in 1818 is het boek nooit uit druk geraakt. Veel studie is reeds verricht naar de verschillende lezersreacties en interpretaties van de roman. Welk beeld van de lezer treedt er in de roman zelf naar voren? En wat zegt dit beeld over het belang van het lezen, toen en nu?

M3 - Web publication/site

PB - Leest

ER -