Recht op inzage via een bijzondere rechter

Translated title of the contribution: The right of insight via a special court

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Dit is de dertiende bijdrage die ik in EXAMENS schrijf. In al deze dertien bijdragen werd een kwestie besproken waarin een belanghebbende op kwam tegen een besluit van de examencommissie en waarin deze speciale rechtsgang via College van Beroep voor de Examens en College van Beroep voor het Hoger Onderwijs nader werd beschreven. Deze rechtsgang is in beginsel een exclusieve rechtsgang. Op een andere wijze dan vastgelegd in de WHW kan in beginsel niet worden geprocedeerd. In de volgende bijdrage zal ik een casus beschrijven waarin de burgerlijke rechter oordeelde dat de klager aan het verkeerde adres was en zich diende te vervoegen bij het College van Beroep voor de Examens. In deze bijdrage zal ik zeer bijzondere afwijkende procesgang beschrijven die wel mogelijk is. Deze keer betreft de materiële kwestie de vraag of en in hoeverre een tentamen/examen- kandidaat recht heeft op inzage van het door hem ingeleverde werk en de wijze waarop de examinator het heeft nagekeken.
Original languageDutch
Pages (from-to)19-21
Number of pages3
JournalExamens
Volume2018
Issue number01
Publication statusPublished - Feb 2018

Keywords

  • Inzage

Cite this

Lamers, Ton. / Recht op inzage via een bijzondere rechter. In: Examens. 2018 ; Vol. 2018, No. 01. pp. 19-21.
@article{8ae677c4f03142dfa1823bb5f3325a0a,
title = "Recht op inzage via een bijzondere rechter",
abstract = "Dit is de dertiende bijdrage die ik in EXAMENS schrijf. In al deze dertien bijdragen werd een kwestie besproken waarin een belanghebbende op kwam tegen een besluit van de examencommissie en waarin deze speciale rechtsgang via College van Beroep voor de Examens en College van Beroep voor het Hoger Onderwijs nader werd beschreven. Deze rechtsgang is in beginsel een exclusieve rechtsgang. Op een andere wijze dan vastgelegd in de WHW kan in beginsel niet worden geprocedeerd. In de volgende bijdrage zal ik een casus beschrijven waarin de burgerlijke rechter oordeelde dat de klager aan het verkeerde adres was en zich diende te vervoegen bij het College van Beroep voor de Examens. In deze bijdrage zal ik zeer bijzondere afwijkende procesgang beschrijven die wel mogelijk is. Deze keer betreft de materi{\"e}le kwestie de vraag of en in hoeverre een tentamen/examen- kandidaat recht heeft op inzage van het door hem ingeleverde werk en de wijze waarop de examinator het heeft nagekeken.",
keywords = "Inzage",
author = "Ton Lamers",
year = "2018",
month = "2",
language = "Dutch",
volume = "2018",
pages = "19--21",
journal = "Examens",
issn = "1567-2638",
publisher = "Kloosterhof acquisitie services",
number = "01",

}

Lamers, T 2018, 'Recht op inzage via een bijzondere rechter', Examens, vol. 2018, no. 01, pp. 19-21.

Recht op inzage via een bijzondere rechter. / Lamers, Ton.

In: Examens, Vol. 2018, No. 01, 02.2018, p. 19-21.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Recht op inzage via een bijzondere rechter

AU - Lamers, Ton

PY - 2018/2

Y1 - 2018/2

N2 - Dit is de dertiende bijdrage die ik in EXAMENS schrijf. In al deze dertien bijdragen werd een kwestie besproken waarin een belanghebbende op kwam tegen een besluit van de examencommissie en waarin deze speciale rechtsgang via College van Beroep voor de Examens en College van Beroep voor het Hoger Onderwijs nader werd beschreven. Deze rechtsgang is in beginsel een exclusieve rechtsgang. Op een andere wijze dan vastgelegd in de WHW kan in beginsel niet worden geprocedeerd. In de volgende bijdrage zal ik een casus beschrijven waarin de burgerlijke rechter oordeelde dat de klager aan het verkeerde adres was en zich diende te vervoegen bij het College van Beroep voor de Examens. In deze bijdrage zal ik zeer bijzondere afwijkende procesgang beschrijven die wel mogelijk is. Deze keer betreft de materiële kwestie de vraag of en in hoeverre een tentamen/examen- kandidaat recht heeft op inzage van het door hem ingeleverde werk en de wijze waarop de examinator het heeft nagekeken.

AB - Dit is de dertiende bijdrage die ik in EXAMENS schrijf. In al deze dertien bijdragen werd een kwestie besproken waarin een belanghebbende op kwam tegen een besluit van de examencommissie en waarin deze speciale rechtsgang via College van Beroep voor de Examens en College van Beroep voor het Hoger Onderwijs nader werd beschreven. Deze rechtsgang is in beginsel een exclusieve rechtsgang. Op een andere wijze dan vastgelegd in de WHW kan in beginsel niet worden geprocedeerd. In de volgende bijdrage zal ik een casus beschrijven waarin de burgerlijke rechter oordeelde dat de klager aan het verkeerde adres was en zich diende te vervoegen bij het College van Beroep voor de Examens. In deze bijdrage zal ik zeer bijzondere afwijkende procesgang beschrijven die wel mogelijk is. Deze keer betreft de materiële kwestie de vraag of en in hoeverre een tentamen/examen- kandidaat recht heeft op inzage van het door hem ingeleverde werk en de wijze waarop de examinator het heeft nagekeken.

KW - Inzage

M3 - Article

VL - 2018

SP - 19

EP - 21

JO - Examens

JF - Examens

SN - 1567-2638

IS - 01

ER -