De renaissance van de rechtsstaat

Translated title of the contribution: The rule of law revival

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

11 Downloads (Pure)

Abstract

Waarom zijn staten, NGOs en internationale organisaties sinds de late jaren 80 van de vorige eeuw grote hoeveelheden energie en geld gaan steken in de opbouw, het behoud en de versterking van de rechtsstaat in andere landen? In deze oratie wordt betoogd dat aan de opkomst van de rechtsstaat een zeer divers palet van oorzaken ten grondslag ligt. Algemene verklaringen, zoals ideologische vermoeidheid na de koude oorlog en de vermeende neutraliteit van het ideaal van de rechtsstaat, snijden nauwelijks hout.
Original languageDutch
PublisherOpen Universiteit
Number of pages16
Publication statusPublished - 30 Sep 2018

Fingerprint

Revival
Rule of Law
Rechtsstaat
Non-governmental Organizations

Cite this

Janse, R. (2018). De renaissance van de rechtsstaat. Open Universiteit.
Janse, Ronald. / De renaissance van de rechtsstaat. Open Universiteit, 2018. 16 p.
@book{ba7afe0f904647a895575da5abe4f992,
title = "De renaissance van de rechtsstaat",
abstract = "Waarom zijn staten, NGOs en internationale organisaties sinds de late jaren 80 van de vorige eeuw grote hoeveelheden energie en geld gaan steken in de opbouw, het behoud en de versterking van de rechtsstaat in andere landen? In deze oratie wordt betoogd dat aan de opkomst van de rechtsstaat een zeer divers palet van oorzaken ten grondslag ligt. Algemene verklaringen, zoals ideologische vermoeidheid na de koude oorlog en de vermeende neutraliteit van het ideaal van de rechtsstaat, snijden nauwelijks hout.",
author = "Ronald Janse",
year = "2018",
month = "9",
day = "30",
language = "Dutch",
publisher = "Open Universiteit",

}

De renaissance van de rechtsstaat. / Janse, Ronald.

Open Universiteit, 2018. 16 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

TY - BOOK

T1 - De renaissance van de rechtsstaat

AU - Janse, Ronald

PY - 2018/9/30

Y1 - 2018/9/30

N2 - Waarom zijn staten, NGOs en internationale organisaties sinds de late jaren 80 van de vorige eeuw grote hoeveelheden energie en geld gaan steken in de opbouw, het behoud en de versterking van de rechtsstaat in andere landen? In deze oratie wordt betoogd dat aan de opkomst van de rechtsstaat een zeer divers palet van oorzaken ten grondslag ligt. Algemene verklaringen, zoals ideologische vermoeidheid na de koude oorlog en de vermeende neutraliteit van het ideaal van de rechtsstaat, snijden nauwelijks hout.

AB - Waarom zijn staten, NGOs en internationale organisaties sinds de late jaren 80 van de vorige eeuw grote hoeveelheden energie en geld gaan steken in de opbouw, het behoud en de versterking van de rechtsstaat in andere landen? In deze oratie wordt betoogd dat aan de opkomst van de rechtsstaat een zeer divers palet van oorzaken ten grondslag ligt. Algemene verklaringen, zoals ideologische vermoeidheid na de koude oorlog en de vermeende neutraliteit van het ideaal van de rechtsstaat, snijden nauwelijks hout.

M3 - Inaugural speech

BT - De renaissance van de rechtsstaat

PB - Open Universiteit

ER -

Janse R. De renaissance van de rechtsstaat. Open Universiteit, 2018. 16 p.