Wat is de impact van de COVID-19 lockdown en onderwijs op afstand op de mbo-student?

Translated title of the contribution: What is the impact of the COVID-19 lockdown and distance education on MBO students?

F. De Jong*, Thomas Lans

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

De lockdown en het leren op afstand als gevolg van de COVID-19-pandemie heeft veel invloed op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Inmiddels mogen er naast praktijkonderwijs ook andere onderwijsactiviteiten plaatsvinden, maar 1,5 meter afstand is geboden. Een mooi moment om de balans op te maken. Zijn er mogelijke leer- en ontwikkelachterstanden? Hoe worden arbeidsmarktontwikkelingen ervaren? Wat leren we hiervan en waar zou aandacht aan besteed kunnen of moeten worden in de inhaal- en ondersteuningsprogramma’s die het mbo kon aanvragen? Een blik terug en vooruit op basis van een onderzoek dat we uitvoerden tijdens de intelligente lockdown tot 15 juni onder mbo-studenten én docenten. Jong, F. De, & Lans, T. (2020). Wat is de impact van de COVID-19 lockdown en onderwijs op afstand op de mbo-student ?Onderwijs en Gezondheidszorg, 44(5), 23–28. Retrieve online (expanded) version https://onderwijsengezondheidszorg.nl/jaargangen/2020/5-sep.html
Translated title of the contributionWhat is the impact of the COVID-19 lockdown and distance education on MBO students?
Original languageDutch
Pages (from-to)23-28
Number of pages6
JournalOnderwijs en Gezondheidszorg
Volume44
Issue number5
DOIs
Publication statusPublished - Sept 2020

Keywords

  • Online learning
  • Covid-19
  • MBO

Fingerprint

Dive into the research topics of 'What is the impact of the COVID-19 lockdown and distance education on MBO students?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this