Het effect van directe feedback door middel van de Ear- Coach app op de ontwikkeling van situational awareness bij beginnende docenten.

Translated title of the thesis: The effect of direct Feedback by the Ear-Coach app on the development of situational awareness at starting teachers.
  • Willeke de Geit- Middag

Student thesis: Master's Thesis

Abstract

In dit onderzoek staat de relatie tussen het ontvangen van directe feedback middels keywords via de Ear-coach app en de ontwikkeling van situational awareness bij beginnende docenten in het voortgezet onderwijs centraal. Om een antwoord te kunnen geven op de onderzoeksvraag: ‘Hoe draagt het ontvangen van directe feedback, door middel van de Ear- Coach app bij aan de ontwikkeling van situational awareness bij beginnende docenten?’ werd een kwalitatief onderzoek middels een casestudy uitgevoerd met vier coach-coachee koppels op een Voortgezet onderwijs school. Alle coachee hebben drie of vier coachsessies gehad, waarin zij directe feedback, middels keywords ontvingen via een oortje. Voor het verkrijgen van data is gebruik gemaakt van de Sart-vragenlijst, docentlesverslagen, observatielijsten van de coaches en er is een interview per respondent afgenomen. Uit de resultaten blijkt dat alle respondenten in drie of vier coachsessies, situational awareness hebben kunnen ontwikkelen, door het ontvangen van directe feedback middels keywords via de Ear-coach app. Naast de keywords ontvingen de respondenten ook namen en complimenten. De complimenten zijn een interessante aanvulling op de keywords. Uit de aard van de keywords blijkt dat keywords die makkelijk waarneembaar, interpreteerbaar en in actie om te zetten zijn, de ontwikkeling van situational awareness bij de respondenten versnellen. Keywords die moeilijker waarneembaar, interpreteerbaar en in actie om te zetten zijn, vertragen de ontwikkeling van situational awareness bij de respondenten.

Date of Award14 Feb 2022
Original languageDutch
SupervisorKevin Ackermans (Supervisor)

Keywords

  • situational awareness
  • synchroon coachen
  • Ear-Coach app
  • directe feedback
  • keywords

Master's Degree

  • Master Onderwijswetenschappen

Cite this

'