Het Effect van het Interactive Cover Sheet op Eigenaarschap van Studenten in een Gepersonaliseerde Leerroute

Translated title of the thesis: The Effect of the Interactive Cover Sheet on the Ownership of Students in a Personalized Learning Route
  • Angelique Kees-Surewaard

Student thesis: Master's Thesis

Abstract

Een Interactive Cover Sheet (ICS) kan het leerproces van studenten bevorderen en is een passend instrument gebleken voor feedback binnen een gepersonaliseerde leerroute waarbij eigenaarschap wordt verwacht van studenten. Door middel van een mixed-methods design in een gepersonaliseerde leerroute werd gezocht naar de relatie tussen inzet van het ICS en het vergroten van eigenaarschap en de ervaren kwaliteit van feedback. Dit werd onderzocht bij studenten (n = 18) die een leerroute volgden op basis van ervarings- en werkplekleren voor opleidingen op mbo-niveau 4 en hbo-niveau 6. Zij werden daarbij individueel begeleid door een docent (n = 6).
Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de inzet van het ICS het eigenaarschap van de studenten niet vergroot. De gepersonaliseerde leerroute ten tijde van het onderzoek, individuele begeleiding door een docent en feedback als basis, is mogelijk van invloed op de resultaten. De hogere kwaliteit van feedback die door het ICS gestructureerd wordt gestimuleerd lijkt wel een positieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van eigenaarschap. Dit werd zowel door de docenten als de studenten ervaren.
Gezien deze positieve ervaringen en de beperkte duur van het onderzoek is het dan ook aan te bevelen om het ICS voor een langere periode toe te passen binnen een gepersonaliseerde leerroute zodat er betrouwbaardere uitspraken kunnen worden gedaan over de samenhang van de inzet van het ICS en eigenaarschap en de ervaren kwaliteit van feedback.
Date of Award31 Oct 2023
Original languageDutch
Awarding Institution
  • Faculty of Educational Sciences
SupervisorDesiree Joosten - ten Brinke (Supervisor)

Keywords

  • Feedback
  • Feedback Dialogue
  • Interactive Cover Sheet
  • Personalized Learning Route
  • Ownership

Cite this

'