Het verbeteren van stakeholder interacties binnen het IT-implementatieproces in de context van marketing automation implementatie
: Een integraal onderzoek naar Co-evolutionary Information Systems Alignment in operationele sfeer

Translated title of the thesis: Improving stakeholder interactions within the IT implementation process in the context of marketing automation implementation : An integrated study on Co-evolutionary Information Systems Alignment in operational setting
  • F.O. Kaamel

Student thesis: Master's Thesis

Abstract

Een Marketing Automation Platform (MAP) is een onmisbaar informatiesysteem in het moderne marketing- en salesproces. Bij marketing automation vindt de automatisering van de marketing plaats met behulp van technologie, data en software. MAP kent drie hoofdactiviteiten: het opbouwen van profielen, het opzetten van relevante campagnes en het converteren en prioriteren van leads.

Marketing gedreven corporate organisaties ervaren het vaak als een uitdaging om efficiƫnt met bestaande software (of informatiesystemen) een gebruiksklare inrichting van MAP neer te zetten. Een oplossing hiervoor is een benadering zoals Co-evolutionaire IS-alignment (COISA).

COISA is een nieuwe benadering om inzicht te verkrijgen in de afstemming over een informatiesysteem tussen business en IT in complexe organisaties. Kenmerkend is het continue afstemmingsproces en de co-evolutionaire interacties tussen de verschillende stakeholders. COISA is daarom bijzonder nuttig bij grote commerciƫle organisaties waar veel stakeholders betrokken zijn bij de implementatie en waar de snel veranderende onlinewereld ook voor veel dynamiek zorgt.

Walraven et. al. (2020) hebben in het COISA-model vier facilitators benoemd die bijdragen aan effectieve stakeholder interacties tijdens het IT-implementatieproces. Dit onderzoek heeft zich daarom ook gericht op de vraag wat er nodig is om effectieve stakeholder interacties te kunnen vormgeven binnen de context van de implementatie van een MAP en hoe COISA hieraan kan bijdragen. Ten opzichte van de door Walraven et. al. (2020) gedefinieerde facilitators zijn er ook andere facilitators aan de hand van een casestudie onderzocht en gedefinieerd.
Date of Award2 Aug 2021
Original languageDutch
SupervisorPien Walraven (Examiner) & Rogier van de Wetering (Co-assessor)

Keywords

  • Alignment Proces
  • COISA
  • IT implementation
  • Business IT alignment
  • Marketing automation

Master's Degree

  • Master Business Process management & IT (BPMIT)

Cite this

'