Organisatiecultuur en succesvolle digitale transformatie binnen een financiële dienstverleningsorganisatie

Translated title of the thesis: Organizational culture and successful digital transformations within a financial services organization
  • K. Le

Student thesis: Master's Thesis

Abstract

Digitale transformatie staat centraal in de groeiambities van organisaties. Digitale transformatie heeft impact op de organisatieverandering en dwingt tot aanpassingen aan structuren, processen en organisatiecultuur. Onderzoek toont aan dat de essentiële factor, organisatiecultuur vaak wordt vergeten. Dit blijkt een cruciaal aspect te zijn voor het succes van digitale transformatie. Dit onderzoek richt zich op de vraag:

Hoe kan een gevestigde financiële dienstverleningsorganisatie een digitale organisatiecultuur ontwikkelen om digitaal transformatiesucces mogelijk te maken?

De digitale volwassenheid van de organisatie wordt gebruikt als maatstaf. Om deze vraag te beantwoorden wordt een gevalideerd instrument gebruikt om de digitale volwassenheid van de organisatie in kaart te brengen. Uit academisch onderzoek zijn twaalf culturele waarden geïdentificeerd van een geschikte organisatiecultuur ter ondersteuning van succesvolle digitale transformatie. Met een kwalitatieve onderzoeksstrategie wordt data verzameld om enerzijds een verdieping op de bestaande theorie omtrent relevante culturele waarden voor digitale transformatie en anderzijds prescriptieve inzichten bieden voor elk van de relevante culturele waarden hoe deze in de praktijk kunnen worden behaald.
Date of Award16 Jun 2021
Original languageDutch
SupervisorTim Huygh (Examiner) & Laury Bollen (Co-assessor)

Keywords

  • Organisatiecultuur
  • digitale transformatie
  • financiële dienstverleningsorganisatie
  • waarden

Master's Degree

  • Master Business Process management & IT (BPMIT)

Cite this

'